Wespen bestrijden

wespen-bestrijden

Aan het eind van de zomer hebben we altijd weer last van wespen. Wespen kunnen worden verjaagd door vallen te plaatsen of voor een echte oplossing kan het best het nest worden verwijderd.

Wespen verjagen/vangen

Zaag een lege fles frisdrank doormidden en draai de bovenkant om in de onderkant van de fles. Giet hier wat limonade (of speciale wespen vloeistof) in en zet deze val een meter of 10 van de plek waar de overlast van de wespen het ergst is.

Wespennest verwijderen

Professioneel verwijderen

Het is altijd verstandig om een professionele ongedierte bestrijder in te huren voor het bestrijden van een wespennest. Deze beschikt over pesticiden (wit poeder) waarmee de wespen heel gericht worden uitgeroeid. Zo wordt het middel bij de ingang ingespoten en door de vertraagde werking brengen de wespen het gif zelf door het gehele nest.

Wespennest zelf verwijderen

We bevelen het niet aan maar u kan ook zelf proberen een nest te verwijderen. Zeker als het een nest in de grond betreft (in tegenstelling tot een spouwmuur), kan er kokend water in het nest worden gegoten. Hiermee wordt direct een groot deel van het nest uitgeschakeld. Maak uzelf wel snel uit de voeten na het uitgieten van het water. Zorg bovendien voor beschermende kleding maar waar u wel flexibel in kan bewegen.

Top
Zaaikalender.com maakt gebruik van cookies. info[at]zaaikalender.com Over ons Privacy
Available for Amazon Prime