Tuinkers kopen

Tuinkerszaadjes

Een heleboel tuinkerszaadjes op een hoop!
Een heleboel tuinkerszaadjes op een hoop!

Er zijn een aantal grote zaden-merken die tuinkerszaadjes leveren in Nederland. GardenSeeds / Sluis Garden levert zakjes van 10 gram, die bevatten dan 4000 zaadjes. Een andere mogelijkheid zijn die van BuzzySeeds, deze gaan per 15 gram / 6000 zaadjes.

Beide merken hebben ook biologische variëteiten. Deze zaden worden gewonnen zonder bestrijdingsmiddelen.

Grootbladige tuinkers

Behalve gewone tuinkers zijn er ook andere soorten (cultivars). Een goed beschikbare cultivar is breedbladige tuinkers. Daarnaast bestaat er ook nog gekrulde tuinkers.

Gekrulde tuinkers

De zaden lopen zeer snel op en al 2 tot 3 weken na het zaaien kan met het snijden beginnen. Elke 14 dagen opnieuw uitzaaien. Wordt gecontroleerd in de winters in kisten gezaaid, dan niet met aarde bedekken, anders in het vroege voorjaar samendik met ...

Zaaien tuinkers Krause PG B

(i)
De zaden lopen zeer snel op en al 2 tot 3 weken na het zaaien kan met het snijden beginnen. Elke 14 dagen opnieuw uitzaaien. Wordt gecontroleerd in de... lees meer

Tuinkers kweken

Tuinkers kan heel simpel op een laagjes tissues worden gekweekt. Op een laagje aarde is ook een goede mogelijkheid, het plantje zal dan ook sneller groter worden.

Zie voor meer instructies en kweekexperimenten zie tuinkers.com

tuinkers garden seeds
Eén gezaaid zakje gardenseeds tuinkers

Grootverbruikers

Uitermate geschikt voor scholen/schooltuinen/natuurverenigingen die projectmatig aan de slag willen met het kweken van tuinkers.

Top
Zaaikalender.com maakt gebruik van cookies. info[at]zaaikalender.com Over ons Privacy
Available for Amazon Prime