Tuinkers kopen

Tuinkerszaadjes

Een heleboel tuinkerszaadjes op een hoop!
Een heleboel tuinkerszaadjes op een hoop!

Er zijn een aantal grote zaden-merken die tuinkerszaadjes leveren in Nederland. GardenSeeds / Sluis Garden levert zakjes van 10 gram, die bevatten dan 4000 zaadjes. Een andere mogelijkheid zijn die van BuzzySeeds, deze gaan per 15 gram / 6000 zaadjes.

Beide merken hebben ook biologische variëteiten. Deze zaden worden gewonnen zonder bestrijdingsmiddelen.

Grootbladige tuinkers

Behalve gewone tuinkers zijn er ook andere soorten (cultivars). Een goed beschikbare cultivar is breedbladige tuinkers. Daarnaast bestaat ook nog gekrulde tuinkers. Deze laatste is wel lastiger te vinden.

Tuinkers kweken

Tuinkers kan heel simpel op een laagjes tissues worden gekweekt. Op een laagje aarde is ook een goede mogelijkheid, het plantje zal dan ook sneller groter worden.

Zie voor meer instructies en kweekexperimenten zie tuinkers.com

tuinkers garden seeds
Eén gezaaid zakje gardenseeds tuinkers

Grootverbruikers

Bij het merk GardenSeeds hebben ze ook een strooikoker gemaakt voor grootverbruikers. In deze ‘seedshaker’ zit maar liefst 100 gram tuinkerszaad wat omgerekend 40.000 zaadjes moet zijn. Deze koker is uitermate geschikt voor scholen/schooltuinen/natuurverenigingen die projectmatig aan de slag willen met het kweken van tuinkers.

Andere grootverpakkingen tuinkers:

Goedkoopst

Bovenstaande afbeeldingen zijn links naar bol.com. Je hebt de zaadjes op die manier morgen, of zelfs vandaag al in huis. Het kan echter nog veel goedkoper zoals hier.

Top
Zaaikalender.com maakt gebruik van cookies. info[at]zaaikalender.com Over ons Privacy