Bodemblokmakers

Voor de serieuze moestuinder zijn er bodemblokmakers voor het kweken van perfecte kiemplantjes. Druk het apparaat in geschikte vochtige aarde en duw de kluitblokjes er vervolgens uit.

Voordelen

Gelijkvormige zaailingen
Door het gebruik van een bodemblokmaker kunnen zaailingen gelijkmatig worden verdeeld. Dit zorgt voor uniforme groeiomstandigheden en vergemakkelijkt de latere verzorging en verplanting.

Beperkte verstoring van wortels
De plantjes die met een bodemblokmaker worden gekweekt, hebben vaak compacte wortelstructuren. Dit minimaliseert de verstoring van de wortels bij het verplanten.

Verbeterde luchtcirculatie en drainage
Zaailingen gekweekt in bodemblokken hebben vaak een betere luchtcirculatie en drainage. Dit kan gunstig zijn om de kans op schimmelziekten te verminderen en de algemene gezondheid te bevorderen.

Betere controle over zaaidiepte
Met een bodemblokmaker kun je nauwkeurig de gewenste zaaidiepte bepalen. Dit kan enorm bijdragen aan de succesvolle opkweek van jonge plantjes.

Minder afval
Met een bodemblokmaker produceer je zaailingen in compacte blokjes. In vergelijking met een zaaitray heb je dan ook geen plastic afval, wat bijdraagt aan duurzaamheid en milieubewustzijn.

  • Sommige bodemblokmakers worden geleverd met een zadendispenser.
Top
Zaaikalender.com maakt gebruik van cookies. info[at]zaaikalender.com Over ons Privacy
Available for Amazon Prime